ABD'nin İran'a yönelik saldırıları sürerken kapatılan Hürmüz Boğazı petrol akışına büyük darbe vurdu. Hal böyle olunca petrolde dışa bağımlı ülkelerde büyük bir kriz yaşanıyor.

Künkcü’den konut kredisi yorumu: “Aydın ekonomisine can suyu olacak”
Künkcü’den konut kredisi yorumu: “Aydın ekonomisine can suyu olacak”
İçeriği Görüntüle

Türkiye'de de durum vahim. Petrolde yaşanan artış burada akaryakıta zam olarak geri dönüyor.

Motorin kullanıcıları dün gece yarısı itibarıyla 5 lira 35 kuruşluk bir indirimle nefes almayı umarken, Körfez bölgesinde tırmanan jeopolitik gerilimler ve Hürmüz Boğazı’ndaki ticari aksamalar nedeniyle fiyatlar yeniden yukarı çekildi.

Dün gece yapılan 5 lira 35 kuruşluk indirimin etkisi henüz hissedilmeden, bu gece itibarıyla motorinin litre fiyatına 6 lira 24 kuruşluk tarihin en büyük zammı yapıldı.

Bu artışla birlikte yapılan indirim tamamen geri alındığı gibi, fiyatlar önceki seviyesinin de üzerine çıktı. Zamlı tarifeler gece yarısından itibaren pompalara yansıtıldı.