Kabine'de bakan değişimi! İşte 2 yeni isim Kabine'de bakan değişimi! İşte 2 yeni isim
2024 yılı için yapılan Dikey Geçiş Sınavı, 30 Haziran tarihinde gerçekleştirildi. Sınava katılım sağlayan öğrenciler, DGS’nin tamamlanmasının ardından sınav soruları ve sonuç tarihiyle ilgili araştırmalara yapmaya başladı. ÖSYM’nin sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacağını ve soruların erişime açılıp açılmadığını merak eden adaylar, internette kapsamlı araştırmalar yapmaya başladı. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı erişime açıldı mı? ÖSYM açıklama yaptı mı?

2024 DGS, 30 Haziran Pazar günü itibarıyla tamamlandı. Sınava katılan binlerce öğrencinin gözü ise ÖSYM’ye çevrildi. Sınav sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı, eğitim gündeminde yer alan önemli konulardan biri oldu. ÖSYM’nin temel soru kitapçığı ve cevap anahtarını erişime açıp açmadığı da merak edilen diğer konular arasında yer alıyor. İşte tüm detaylar!

2024 DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 30 Haziran tarihinde gerçekleştirilen DGS sona erdi. Sınavdan çıkan öğrenciler, sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. ÖSYM’nin resmi internet sitesine göre yapılan açıklamaya göre DGS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı belli oldu.

ÖSYM’nin yaptığı Dikey Geçiş Sınavı, yapılan açıklamaya göre 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak. Öğrenciler, bu tarihe kadar hangi üniversiteleri tercih etmek istediklerine rahat bir şekilde karar verecekler.

2024 DGS SONUÇLARINA NASIL ULAŞILACAK?

ÖSYM tarafından yapılan DGS’nin sonuçları, 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak. Adaylar, sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler. T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle internet adresinden ya da mobil uygulama üzerinden ulaşabilecekler.

DGS SORU VE CEVAPLAR ERİŞİME AÇILDI MI?

DGS’ye katılım sağlayan öğrenciler, sınav soru ve cevapları erişime açıldı mı sorusunun cevabını arıyor. Sınav sonuçlarının 14 Ağustos’ta açıklanacak sınavın soruları, erişime açıldı. Adaylar, bugün 13.40 itibarıyla sınav sorularını ve cevaplarını görüntüleyebilecekler. Temel Soru Kitapçığı, 10 Temmuz 2024 saat 23.59’a kadar incelenebilecek.

SORU VE CEVAPLARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYABİLİRSİNİZ.